Ga direct naar de inhoud.

Mijn profiel

Welkom op mijn website! Sinds 23 maart 2017 ben ik officieel lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal namens de VVD-fractie. In totaal gaven 8588 mensen mij een voorkeurstem tijdens de verkiezingen. Hartelijk dank voor het vertrouwen!

Namens de VVD ben ik in de Tweede Kamer woordvoerder op de portefeuilles; Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Post, Telecom, Tuinbouw, Biotech, Visserij, Natuur, Voedsel, Dierenwelzijn en Regiodeals.

Ik ben een actieve en energieke generalist die graag z’n schouders zet onder complexe zaken met maatschappelijke relevantie. Ik werk graag op basis van een optimistische, verbindende en open houding. Begin 2009 verkocht ik mijn bedrijf om wethouder te worden. Mijn persoonlijke drijfveer is het slaan van een brug tussen overheid en bedrijfsleven. Het zijn twee verschillende werelden die elkaar helaas niet goed begrijpen.

Als zoon van een ondernemer heb ik dat al op jonge leeftijd ervaren. Gelukkig ben ik opgegroeid met een gezond optimisme waarbij het uitgaan van eigen kracht, zelfontplooiing en het geven en nemen van eigen verantwoordelijkheid belangrijke waarden zijn. Aan de zijlijn staan is niets voor mij! Daarom wil ik in de Tweede Kamer met mijn jarenlange praktijkervaring als ondernemer én als wethouder van de economisch krachtige gemeente Westland het verschil maken voor ondernemend Nederland!

Familiebedrijf; Ondernemerschap en het familiebedrijf (www.weverling.nl) lopen als een rode draad door mijn leven. In 1980 nam mijn vader het hoveniersbedrijf over dat mijn opa in 1939 was gestart. In 1982 was mijn vader helaas genoodzaakt om medewerkers te ontslaan. De crisis hakte er flink in bij het bedrijf, de ontslagen medewerkers en bij ons eigen gezin. Momenteel werken er circa 100 mensen verdeeld over drie vestigingen. Het familiebedrijf is inmiddels overgegaan naar de derde generatie en mijn beide broers werken in het bedrijf.

Opa's; Mijn liberale opvoeding werd aardig op de proef gesteld door mijn beide opa’s. De ene opa was elektricien bij Standard Electric/ITT en was lid van de OR. Als lid van de toenmalige PPR demonstreerde hij in 1983 op het Haagse Malieveld fanatiek tegen de komst van kruisrakketten. Mijn andere opa, de oprichter van ons familiebedrijf, was een overtuigd PVDA-stemmer. Hij bekleedde allerlei werkgerelateerde bestuursfuncties en was examinator bij hoveniersopleidingen. Met beide opa’s was het interessant en boeiend om te discussiëren. Zij leerden mij om de zaken van diverse kanten te bekijken. Beide opa’s hebben mij gestimuleerd om de politiek in te gaan. Enthousiast geworden door het leiderschap van Frits Bolkestein besloot ik in 1994 lid te worden van de VVD.

Strijd tegen kanker; In de jaren 90 leed mijn moeder aan kanker. Dit had veel impact op haar leven en op ons gezin. In 1999 is zij helaas op 51-jarige leeftijd overleden. Sinds haar dood zet ik me vol overtuiging in voor KWF Kankerbestrijding. Ruim 16 jaar lang was ik betrokken bij het fietsevenement de Ride for the Roses (www.ridefortheroses.nl). Ieder jaar wordt de Ride in een andere plaats in Nederland georganiseerd met ieder jaar weer duizenden deelnemers met maar een doel; zoveel mogelijk geld bij elkaar fietsen voor het onderzoek naar kanker.

Presenteren; Tussen 1988 en 2008 ben ik op vele fronten actief geweest bij streekomroep WOS (www.wos.nl). Als vrijwilliger en als betaalde medewerker. Ik produceerde en presenteerde er ondermeer radio & tv-programma’s op het gebied van actualiteiten, cultuur, sport, bedrijfsleven en politiek. Als jonge verslaggever van de streekomroep werd ik ook gevraagd om discussieavonden te leiden. In de jaren die volgden heb ik vele tientallen (politieke) debatten en congressen geleid. Ik heb het genoegen gehad om zeer veel mensen te spreken, te verbinden en in beweging te krijgen. Boeiend en leerzaam!

Eigen bedrijf; Tijdens mijn dienstverband bij de streekomroep startte ik in 1994 met mijn eigen bedrijf Arling (www.arling.nl). Ik had een enorme drive om zelf te ondernemen. Al snel organiseerde ik mijn eerste twee eigen openbare publieksevenementen. Daarna volgden vele bedrijfsevenementen, communicatieprojecten en audiovisuele producties. Ook was ik sparringpartner/adviseur voor veel ondernemers. Arling verzorgde de juiste positionering, zichtbaarheid en reputatie van een onderneming bij haar stakeholders. Bij de verkoop in januari 2009 was Arling uitgegroeid tot een succesvol crossmediaal communicatiebureau met een grote verscheidenheid aan klanten in diverse markten. Bekendheid werd ondermeer verworven met de productie van OOG; Ondernemen Onder Glas. Een zakelijk tv-programma over ondernemen in de Greenports. Ook werd in 2007 met enkele chef-koks een kookboek met toprecepten uitgegeven getiteld; Oog voor Westlandse Smaak!

Besturen; Tijdens mijn ondernemerschap was ik actief voor veel regionale organisaties en verenigingen. Zo was ik voorzitter van ondernemersvereniging CBMP (www.cbmp.nl), bestuurslid van de ondernemersfederatie FBW, lid van het dagelijks bestuur van VNO-NCW Westland - Delfland, bestuurslid van Sculptura, bestuurslid van de Stichting Openbaar Onderwijs en lid van de Raad van Advies van sociale werkvoorziening Patijnenburg (www.patijnenburg.nl).

Wethouderschap; De overstap naar het wethouderschap van www.gemeentewestland.nl kwam voor mij niet als een verrassing. Ik was al eens eerder gevraagd en bovendien was ik al vele jaren zeer geïnteresseerd in de politiek. Ook maakte ik als debatleider de vorming van 1 gemeente Westland van zeer nabij mee. Wethouder worden in de gemeente waar ik ben opgegroeid was een volgende uitdaging. Ondanks dat ik Arling zou moeten verkopen, maar ik was toe aan iets anders!

Van november 2011 tot februari 2017 was ik bestuurslid van de landelijke Wethoudersvereniging (www.wethoudersvereniging.nl). Vanaf juli 2014 was ik hiervan ook de bestuursvoorzitter. De wethoudersvereniging is de beroepsvereniging van wethouders die zich inzet voor professionalisering van het vak, belangenbehartiging, trainingen, intervisie en netwerkgelegenheden voor (oud-) wethouders. Ook was ik lid van het bestuur van www.vng.nl, lid van de Raad van Advies van www.nvvb.nl en lid van de Raad van Toezicht van de stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen die werd opgericht door de www.olon.nl / www.stichtingnlpo.nl.